Az Apple vizsgálatai kimutatták, hogy a probléma egy bizonyos akkumulátorgyártótól ered, mely hibás akkumulátorokat gyártott. Noha kicsi az esély arra, hogy a probléma veszélyessé váljon, ennek valószínűsége az akkumulátor elhasználódásával egyre nő.

Megjegyzés: Ez az akkumulátorprobléma kizárólag az 1. generációs, működőképes iPod nano készülékeket érinti.

Az Apple ezért azt ajánlja vásárlóinak, hogy ne használják tovább 1. generációs iPod nano készüléküket, hanem az alább részletezett módon igényeljenek egy ingyenes cserekészüléket.

Így zajlik a csere

Add le az 1. generációs iPod nano készüléked bármelyik magyarországi iSTYLE üzletben. Az iPod nano sorozatszáma alapján fogjuk ellenőrizni, hogy jogosult-e a készüléked a csereprogramra. A cserekészüléket a mostani iPod nano (1. generációs) készüléked beérkezésétől számítva körülbelül 6 hét múlva kapod meg.

Ha egyéni gravírozású iPod nano készüléket küldesz be, egy gravírozás nélküli cserekészüléket fogsz kapni. Mielőtt beküldenéd cserére mostani iPod nano készülékedet, ne felejts el biztonsági másolatot készíteni a rajta lévő adatokról az iTunes programmal.

Az 1. generációs iPod nano ismertetőjegyei: Fekete vagy fehér műanyag előlapja és ezüst fém hátlapja van – a későbbi iPod nano modelleknek az előlapja is fémből van.

Garancia

A csereként biztosított iPod nano készülékre az átvételétől számított 90 napig vállal az Apple garanciát.

Az oldalon szereplő tájékoztatás 2011. november 11-ei információk alapján készült. A csereprogram hivatalos oldala: http://www.apple.com/hu/support/ipodnano_replacement/